Dreamlashes előkészítők, utóápolók

A Dreamlashes előkészítők és utóápolók az egyik legfontosabb részei minden szempilla stylist eszközkészletének, ugyanis ezekkel a folyadékokkal tudjuk befolyásolni a műszempilla tartósságát, valamint megőrizni a szem higiéniáját. Profi szakemberként tudnod kell, hogy az építéskor milyen előkészítő és utóáépoló anyagokat használj. Nem minden bőrtípusra és nem minden szempillára ugyanazokat a termékeket alkalmazzuk. Minden szempillaépítő szakembernek kötelessége továbbá a vendégeinek és modelleinek a tájékoztatása és folyamatos emlékeztetése az utóápolás fontosságáról, valamint a szemhigiénia mindenkori fenntartásáról.

Műszempilla sampon és használata

Az előkészítők és utóápolók közül egyik legfontosabb termék a szempilla sampon. Sampont mindig, minden vendégnél szükséges használnunk mielőtt megkezdjük a munkát. A Dreamlashes szempilla sampon nagyon jól habzik így könnyű vele dolgozni, valamint a 60 ml-es kiszerelés nagyon sokáig elég.

Tévhit, hogy a műszempillát nem lehet mosni. A műszempillát ugyanúgy, mint a rendes szempillát, minden nap mosni kell. Az ápolatlan műszempillák tövében atkák szaporodhatnak el, amik óriási veszélyt jelentenek a szempillák és szemek egészségére. Műszempilla építőként kötelességünk a vendégeinket a műszempilla ápolására sarkallni. Ajánljuk akár az általunk használt sampont, akár más műszempilla tisztításra alkalmas sampont, és a megfelelő tisztítást minden alkalommal kérjük számon! A megfelelően felépített műszempilla nem veszíthet a tartósságából a rendszeres mosástól sem, tisztítani mindenképpen szükséges!

Dreamlashes Primer

Primert nem minden esetben szükséges használnunk és érdemes megvizsgálni, hogy tényleg szükség van-e rá. Mivel minden primer alkoholt tartalmaz, ezért a rosszul alkalmazott primer túlszáríthatja a szempillákat, ami miatt azok károsodhatnak, megtörhetnek.

Mindenképpen ellenőrizzük a vendég adottságait:
– Ha a vendégünknek sötétebb a bőrtónusa illetve vastagszálú haja és vastagszálú szempillája van, akkor szükség lehet a Primer használatára, mivel valószínűleg zsírosabb a bőrtípusa és több faggyú termelődik a szőrtüszőiben. Ebben az esetben, ha nem zsírtalanítjuk le megfelelően a műszempillát, az idő előtti hulláshoz vezethet.
– Primert abban az esetben is használunk, ha vendégünk nagyon zsíros arckrémet, illetve sminket használt mielőtt hozzánk érkezett. Tehát a primer abban az esetben szükséges, ha magas a szempilla savtartalma és lúgosítani szeretnénk, mert nem köt a ragasztónk.
– Ha vendégünk saját szempilla állománya nagyon gyenge, vékonyszálú és ritka vagy világos színű, abban az esetben nem használunk primert, nehogy túlszárítsuk a szempillákat.
– Ha a töltésnél a csipesszel való leszedés közben azt vesszük észre, hogy a saját szempilla ketté nyílik, valószínűleg előző alkalommal túlszárítottuk a szempillát.

Superbonder és Speedup

A Dreamlashes Spuberbonder & Speedup termékünk kettő az egyben, ezért meglehetősen költséghatékony választás lehet.

Bonderként miután felépítettük a műszempillát, vigyük fel a ragasztott felületre. A bonder használatával meggyorsítható a 24 órás kötési idő és akár már 1 óra múlva érheti víz a műszempillát, mivel a ragasztó kipárolgása megszűnik.

Speedupként (kötésgyorsító) abban az esetben használjuk, ha a ragasztónkat túl lassúnak érezzük, vagy ha alacsony a páratartalom az üzletben ahol dolgozunk. Ilyenkor egy applikátor segítségével a műszempilla ragasztócsíkjára húzzunk egy vonalat, várjunk egy percet a száradásig, ezután folytathatjuk a munkát. A speedup segítségével, a ragasztó ahogy érintkezik a saját szempillával azonnal megköt, illetve ha volume szempillákat építünk, a fanok nem fognak összezáródni. Csökkenti továbbá a ragasztó kipárolgását is, ezáltal kevésbé irritál és kisebb az esély az esetleges allergia kialakulására. Magas páránál és nagyon gyors ragasztónál nem ajánlott a használata, mert túlságosan begyorsítja a ragasztó kötési idejét, emiatt ez még a levegőben megkötne, így maximum csak egy felületi kötés jönne létre, ami napokon belül feltehetően el is engedne és a műszempilla lehullana. Tehát abban az esetben használjuk, ha szeretnénk felgyorsítani a polimerizáció folyamatát.

Megfelelő a tudásod?

Ha a fent leírtak újak a számodra, akkor feltehetően szükséged lenne egy minőségi műszempilla építő képzésre. Ezeknek a termékeknek a használatához megfelelő tudás szükséges, emiatt elengedhetetlen a minőségi oktatáson való részvétel. Ahhoz, hogy tudd melyik terméket mikor használd, a megfelelő tudás megszerzése alapfeltétel.

Az oktatás oldalunkon tájékozódhatsz az indított képzéseinkről.